De omgeving

Ons domein ligt in het midden van Bretagne, in het noordelijkste gedeelte van de Morbihan. Ongeveer 3 kwartier rijden naar de zuid-stranden of iets meer dan een uur naar de noordelijke- of de westkust!

Bretagne is een van de meest ongerepte en ruige delen van Frankrijk. Ondanks de vele toeristen die jaarlijks naar Bretagne komen is het er nog heerlijk rustig. De meeste toeristen strijken neer langs de prachtige kust, waar je uitgestrekte zandstranden hebt, naast mooie, rotsige baaien. “Het einde van de wereld”, la Pointe du Raz, is bekend door de ruige kust en het prachtige vergezicht! Door deze verscheidenheid is er dan ook van jong tot oud iets te ontdekken.

Op het water zijn allerlei watersporten te beoefenen; zeilen, surfen, kayak maar ook de onderwaterwereld is het een belevenis, er wordt ook volop gedoken. Presqu’Ile de Crozon, met Morgat en Camaret-sur-mer hebben erkende duikscholen. In de levendige plaatsjes aan de kust, zoals Guidel, Concarneau, Quiberon, Vannes zijn altijd wel restaurants te vinden die de heerlijkste gerechten serveren, vers uit zee. Maar ook de heerlijke crèpes zijn niet te versmaden!

Maar voor water hoef je niet per se naar de kust. Vlakbij Ploerdut, in Priziac, vind je het Lac de Bel Air, waar je kunt zwemmen of zeilen. Iets verder ligt het grootste meer van Bretagne, het stuwmeer Lac de Guerlédan, waar je behalve watersporten ook heerlijke wandelingen rond het meer kan maken.

Het binnenland is uitgestrekt en bestaat voornamelijk uit grote groene velden, afgewisseld met bossen en dromerige dorpjes opgetrokken uit leisteen en graniet. De bevolking leeft over het algemeen van de landbouw en veeteelt. Het lijkt hier soms of de tijd heeft stilgestaan. Het is een uitgelezen gebied om lange wandelingen of fietstochten te maken.

In de omgeving van Ploerdut zijn diverse leuke stadjes die een bezoekje waard zijn. Guemené sur Scorff, een “petit cité de caractère” heeft een aantal mooie historische gevels en staat ook bekend om de culinaire specialiteit “andouille”, een kruidige worst. Hier is ook de dichtstbijzijnde supermarkt.

Iets verder naar het noorden ligt Rostrenen, een stadje waar op dinsdagochtend een gezellige markt plaatsvindt. Op donderdagochtend kan je naar de markt in Hennebont, waar de markt langs een oude stadswal te vinden is. Voor een andere, speciale marché kan je in Le Faouet op woensdagochtend terecht. Hier vindt de markt plaats in een oude overdekte markthal.

Gedurende de hele zomer worden er door heel Bretagne leuk brocante en vide greniers georganiseerd. Ook locale festiviteiten!

Heb je geen zin in een markt, maar wil je een mooi oud bos bezoeken, dan kan je gaan wandelen in forêt de Huelgoat, waar prachtige waterpartijen en rotsblokken te vinden zijn. In het bos van Brocéliande gaat het verhaal dat daar het graf van Merlin te vinden is!

Wil je met kinderen wat sportiefs gaan doen, dan kan je naar Camors Adventure Forest waar je hoog boven de grond tussen de bomen wandelt. Of je bezoekt het Parc Aquanature, een park van 80 hectare waar je de “wilde” natuur van Bretagne kan ontdekken.

Meer uitstapjes vindt u in de informatiemap in de Gite

Voor meer informatie kunt u de site van het tourisme in Bretagne bekijken.

Het Huis

De tuin

De omgeving